Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja z bardzo wartościowymi składnikami:)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Na margarynie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, dodaj szpinak, zasmaż. Przypraw solą i pieprzem. Wyjmij, osącz.
Łososia skrop sokiem z cytryny, posól. Morszczuka pokrój, zmiksuj z sokiem z cytryny i śmietaną. Dopraw.
Podłużną formę wyłóż płatami rozmrożonego ciasta (brzegi muszą zwisać poza formę. Włóż kolejne warstwy: filety z łososia, szpinak, piure z morszczuka.
Przykryj zwisającymi płatami ciasta, zalep. Posmaruj roztrzepanym żółtkiem, posyp orzeszkami.
Piecz 54 min w temp 225°C. Po 20 min przykryj folią aluminiową. Pasztet 30 min studź w formie, potem wyjmij.