Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam taki pasztet jest delikatny i bardzo smaczny:)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5482
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 90
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5482
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 90
Składniki
Fasolkę umyć i namoczyć najlepiej na noc. Na drugi dzień ugotować do miękkości i wystudzić. Osobno usmażyć piersi pokrojone w kawałki ,oraz cebulę. Fasolkę,piersi,suszone śliwki , oraz cebulę zmielić. Dodać przyprawy,jajka,bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Foremki posmarować i wysypać tartą bułką. Farsz nałożyć do foremek,ugnieść i wyrównać.Na wierzch położyć cieniutkie paski masła. Piec w 190st.do zrumienienia wierzchu. Można podać z żurawiną jej,smak super komponuje się z takim pasztetem.
Smacznego życzę!