Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prostą i szybką w przygotowaniu pastę kanapkową na bazie jajek i wędzonych szprotów.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 74
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 80
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 74
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Szproty pozbawiamy głów i ogonków. Oczyszczone szprotki, ostudzone jajka, czosnek i ocet jabłkowy przekładamy do naczynia i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę. Do powstałej masy dodajemy oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. Pasta świetnie komponuje się na kanapkach wraz z pomidorem i szczypiorkiem. Życzę smacznego!