Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc dziś w rybnym poczułam piękny zapach makreli, który kojarzy mi się z tegorocznymi wakacjami. Niestety cena nie ta sama co na chorwackim ryneczku no ale ochota była silniejsza:) Od razu pomyślałam, że zrobię pastę jajeczną. Po jajka udałam się do kurnika moich rodziców, przy okazji zrobiłam kilka zdjęć (kura nie wygląda na zadowoloną). Od kliku miesięcy jemy tylko takie jajka, namawiam Was jeżeli macie trochę czasu, miejsca i chęci kupcie kilka kur :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić.
Z makreli wyjąć wszystkie ości, oczyszczone kawałki umieścić w misce. Do miski wrzucić jajka i rozgnieść je widelcem razem z makrelą.
Pomidory i cebulkę posiekać i dodać do miski. Doprawić musztardą, majonezem i przyprawami. Wymieszać.
Na kanapkę położyć klika listków rukoli.