Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy,włoski makaron z pomidorami,cukinià i mozzarellà
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
pomidory parzymy,obieramy ze skòrki,czosnek przeciskamy przez praskę,cukinię kroimy w małe kawałki rozgrzewamy olej na patelni,wrzucamy najpierw czosnek,suszone pepperoncini,następnie cukinię,dusimy i po 5 minutach wrzucamy pomidory,wszystko gotujemy aż warzywka odparujà I zaczynie sié klarować przepyszny sos po paru minutach wrzucamy do sosu kuleczki mozzarellki,przykrywamy patelnię,wyłàczamy ogień i odstawiamy na 10 min dodajemy paré listkòw bazylii i ziel pietruszkę solimy i dodajemy pieprz wszystko mieszamy na koniec
makaron cavatelli gotujemy al dente 10 min
pastę wykładamy na talerz,polewamy sosem,posypujemy ziel pietruszkà i bazylià możemy polać też parè kropli oliwy z oliwek dla wydobycia głębii smaku
Mniammmm....pasta.....to kròlowa dań ;-)