Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w prostokąty długości parówki i szerokości tak by ją zawinąć plus na zakładke by się skleiło pocięte ciasto smarujemy całe ketchupem- grubość od upodobań do tego skladniku, kładziemy parówkę i zawijamy w ciasto, dociskając krawędzie by się nie rozkleiło, po wierzchu smarujemy rozbitym jajkiem. powstał rulonik: kroimy go na kawałki 3 cm i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy aż wyrośnie i się lekko zarumieni, przed wyjęciem posypujemy tartym serem by się roztopił i delikatnie przypiekł. Smacznego :)