Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 166
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 366
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1118
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 166
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 366
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1118
Składniki
Z podanych składników ugotować zalewę.
Paprykę obrać i pokroić w kostkę lub paski i wrzucić na 2 min. do gorącej zalewy. Wyjąć i układać w słoikach. Dodać po ząbku czosnku.
Zalewę jeszcze doprowadzić do wrzenia i wrzątkiem zalewać paprykę. Nie trzeba już pasteryzować.
Ja jednak dla pewności pasteryzuję 10 min.