Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna przekąska na różne okazje!
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 695
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 32
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 695
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 32
Składniki
Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na stole, układamy na nim plastry sera tak, aby pokryły całe ciasto. Posypujemy to papryką słodką mieloną i przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego, lekko dociskamy.
Przygotowane ciasto kroimy na paski o szerokości ok. 1,5 cm. Każdy pasek skręcamy tak, aby powstała sprężynka, i układamy go na blaszce do pieczenia. Między paluchami trzeba zostawić przerwę, ponieważ ciasto będzie lekko rosło. W misce roztrzepujemy jajko i smarujemy nim każdy pasek i posypujemy sezamem. Paluchy pieczemy ok. 15 minut w temp. 220 stopni.