Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące połączenie kaszy bulgur i warzyw.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3463
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14744
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3463
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14744
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Składniki
Kaszę bulgur ugotować w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to, zgodnie z przepisem na opakowaniu, 15 minut. Ugotowaną kaszę wyjąć z wody, wystudzić. Kolorowe papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Kapustę pak choi umyć, osuszyć, pokroić na grube kawałki, ponieważ podczas smażenia bardzo zmniejsza swoją objętość. Posiekaną kapustę podsmażać na maśle przez około 10 minut. Zimną kaszę bulgur połączyć z surowymi warzywami i przestudzoną kapustą. Sałatkę doprawić solą, pieprzem świeżo utartym w moździerzu, dodać ocet balsamiczny i sos sojowy. Całość wymieszać, podawać jako samodzielne danie lub z ulubionym smażonym mięsem.
Smacznego.