Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 292
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 389
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 777
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 292
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 389
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 777
Składniki
Wykonanie: Żółtka wbić do śmietany, dodać mąkę, rozpuszczone drożdże, 1 łyżkę cukru, szczyptę soli, masło. Ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, wyrobić ręką wałek i i urywać odpowiedniej wielkości kulki. Na dłoni nakładać dżem, zlepiać i układać na stolnicy aby jeszcze podrosły.
Smażyć na gorącym smalcu z dodatkiem spirytusu, układać na bibule i posypać cukrem pudrem z waniliowym.