Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 685
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 141
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 685
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 141
Składniki
Wykonanie: Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, cukrem, jajkami, serem i margaryną. Dokładnie wyrobić ciasto i na stolnicy obficie wysypanej mąką rozwałkować (ciasto może być dosyć rzadkie) i wycinać krążki różnej wielkości. Cześć krążków możemy nadziewać marmoladą, a resztę ciasta wrzucać łyżką prosto na rozgrzany olej tworząc potworki. Smażyć złociście z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.