Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przepisie akurat z marmoladą ,ale mogą być również z toffi, czekoladą...z czym tylko chcecie ;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Drożdże wymieszać z 1 łyżeczką cukru i 1/4 szklanki ciepłego mleka. Odstawić...
Margarynę roztopić i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodać mąkę + drożdże + mleko + spirytus = zmiksować...! Dodać margarynę i wyrobić ręcznie. Odstawić do wyrośnięcia...
Ponownie ugnieść i zrobić pączki : -Zrobić małe "placki" -na środek nakładamy trochę marmolady. -sklejamy w kulkę :) Zostawić do wyrośnięcia...
Wyrośnięte pączki smażyć na głębokim oleju...! Usmażone pączki wyłożyć na ręcznik papierowy ,żeby obciekły. Posypać cukrem pudrem, czekoladą ,sosem owocowym, posypką...od koloru do wyboru :) Smacznego !!!