Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna, delikatna... Szybka do przygotowania lecz musimy uwzględnić czas zestalenia w lodówce (ok. 3 godziny)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 101
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14017
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 41
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 32
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 199
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 101
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14017
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 41
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 32
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 199
Składniki
Śmietankę zagotowujemy z przeciętą laską wanilii i cukrem (50g).
Chwilkę po zagotowaniu energicznie mieszając dodajemy żelatynę (ważne aby wtedy już nie gotować bo żelatyna traci moc). Odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do kubeczków i wstawiamy do lodówki na około trzy godziny do zestalenia.
Truskawki gotujemy z odrobiną wody oraz resztą cukru.
Następnie owoce rozdrabniamy blenderem oraz przecieramy przez sito i podobnie jak pannacottę odstawiamy do przestygnięcia.
Wyjmujemy pannacottę z pojemniczka (po zamoczeniu kubeczka w gorącej wodzie bardzo fajnie i szybko się odkleja). Polewamy musem i dekorujemy miętą. Smacznego!