Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pampuchy z dodatkiem śmietany przyprawionej cynamonem i cukrem
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 50
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 43
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 478
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 331
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 50
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 43
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 478
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 331
Składniki
Drożdże i cukier rozetrzyj dodaj po dwie łyżki mąki i ciepłego mleka.Wymieszaj.(zaczyn powinien mieć konsystencje kwaśnej śmietany).przykryj ściereczką i odstaw na 10minut w ciepłe miejsce do podwojenia objętosci.do sporej miski wsyp mąke, dodaj mleko, szczypte soli jajka i rozczyn ze skladników(najlepiej na stolnicy) zagnieść elastyczne ciasto a kiedy zacznie odchodzić od reki dodaj stopiony i ostudzony tłuszcz.Włóż do miski i odstw na 30minut do wyrośnięcia.Kiedy ciasto wyrośnie na stolnicy rozwalkować z niego owal na około 4 cm i szklanka wykrawać krążki ułożyć na blacie i przykryć ściereczką pozostawić jeszcze na 15minut do wyrośnięcia.Do garnka wlej troche wody zwiąż na garnku gaze nadmiar gazy odetnij a wode doprować do wrzenia.Układaj warstwe pampuchów na gazie i pod przykryciem parować po 15minut...
Śmietanę doprawiamy cukrem i cynamonem do smaku