Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały dzbanek pysznego orzeźwienia!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 33
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 180
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 144
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 33
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 180
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 144
Składniki
Oba cukry wsypujemy do garnuszka i zalewamy małą ilością wody. Całość wstawiamy na gaz i mieszamy, aż zrobi się gęsty syrop - schładzamy. Do dzbanka wyciskamy sok z jednej limonki, dolewamy syrop cukrowy i zalewamy wodą.
Wrzucamy pokrojone w plasterki pozostałe limonki oraz porwane liście mięty całość mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Jeżeli mamy duuuużą ilość lodu możemy od razu zasypać nim lemoniadę i podawać.
Lemoniada smakuje najlepiej podawana w wysokich szklankach z plasterkami limonki, listkami mięty i duuużą ilością lodu. Urozmaiceniem może być też lód z listkami mięty