Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 2241
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 129
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 398
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 80
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 2241
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 129
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 398
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 80
Składniki
Najpierw surowy bób obieramy z łupin. Jest to żmudna, dość pracochłonna czynność. Zagotowujemy wodę w garnku, solimy i do wrzątku wrzucamy obrany bób. Gotujemy 3-4 min. Odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy a papryczkę chilli kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Na gorący olej wrzucamy cebulę. Mieszamy. Po chwili wrzucamy czosnek oraz papryczkę chilli. Doprawiamy pieprzem. Mieszając, smażymy ok 2 minut y. Dodajemy pastę curry, wodę oraz bób. Następnie doprawiamy sosem rybnym i cukrem. Smażymy na dużym ogniu kolejne 2 minuty.