Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Do dużej miski wsypujemy mąkę przesianą,dodajemy żółtka,całe jajo i mięszamy.Dodajemy cukry i śmietanę,następnie twaróg i proszek z sodą,wszystko dokładnie wyrabiamy.Ciasto rozwałkować na grubość ok.5mm.Za pomocą szklanki wykrawać koła,na środku każdej zrobić dziurkę kieliszkiem.Na patelni rozgrzać olej,smażyć oponki na złoty kolor z dwóch stron,wyłożyć na ręcznik papierowy,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Gotowe!!!