Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis,po prostu pyszne:)
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Przesianą mąkę wsypać na stolnicę,dodać przepuszczony przez praskę ser,wbić żółtka,dodać cukier,śmietanę,sodę i ocet.Zagnieść ciasto.Oprószyć delikatnie mąką,odłożyć na bok.
Urywać ciasto po kawałku,wałkować na grubość 1-1,5 cm,wykrawać szklanką kółka,zrobić w środku dziurkę np.nakrętką od butelki.
Najlepiej wyrobić wszystkie oponki i układać je na oprószonej mąką desce.Rozgrzać dobrze tłuszcz i smażyć na złoty kolor.Oprószyć cukrem pudrem.