Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na sycące śniadanie lub lżejszy obiad - aromatyczny, ziołowy omlet z pomidorami,mozzarellą i szpinakiem
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1014
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 101
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1014
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 101
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Składniki
Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy razem ze szpinakiem na patelni.Dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Jajka rozmącamy, doprawiamy solą, pieprzem, 1/2 łyżeczki bazylii i 1/2 łyżeczki oregano. Dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę i wylewamy całość na patelnię. Zostawiamy na wolnym ogniu na około 5 minut, następnie przykrywamy i pozostawiamy do ścięcia. W tym czasie kilkakrotnie poruszamy patelnią by rzadka masa z góry spływała na spód patelni i omlet ładnie i równomiernie się ściął. Smacznego :)