Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z mąki i jajek z dodatkami
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Kroimy wszystkie składniki i mieszamy z jajkami, mąką, solą pieprzem i przyprawami. Na patelni roztapiamy masło i wlewamy ciasto. Jeśli jest za gęste można dolać wody. Formujemy na patelni okrągły placek i smażymy z dwóch stron aż będzie rumiany. Jeśli po przywróceniu na drugą stronę omlet nam się zawija wystarczy go na patelni pokroić na ćwiartki podczas smażenia drugiej strony.