Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto cieszy się bardzo dużą popularnością w Anglii i Stanach. Czy przyjmie się u nas? Zobaczymy. Inspirowane przepisem "Paula Deen''s Red Velvet Cupcakes" z Food Network.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 132
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 112
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 132
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 112
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce średniej wielkości zmieszać mąkę, cukier, sodę, sól i kakao. W dużej misce delikatnie mieszamy olej, maślankę, jajka, barwnik, ocet i wanilię. Następnie zmieszać wszystkie składniki razem. Pieczemy ciasto w tortownicy o średnicy 24 cm, do suchego patyka. Studzimy ciasto i dzielimy na pół.
W dużej misce zmiksować masło i cukier puder, aż osiągniemy puszystą masę. Dodajemy śmietankowy serek i syrop. Wszystko ubijamy mikserem. Masa musi być lekka.
Ciasto nasączamy (ja nasączyłam alkoholem), a następnie nakładamy masę i dekorujemy orzechami.