Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ogóreczki - świetne jako zakąska, smakują zwłaszcza panom do wódeczki ;)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Ogórki umyć, obrać, pokroić w paski lub większą kostkę. Na zdjęciu ogórki pokrojone w paski. Do słoików wrzucić po 1-3 szt. ziela i po 1 listku laurowym. Zapakować ogórki.
Przygotować zalewę: 1 litr wody + ocet + sól + cukier + musztarda wymieszać i zagotować. Odstawić aż ostygnie.
Przestudzoną zalewą zalać przygotowane wcześniej w słoikach ogórki. Słoiki gotować ok. 10 minut. SMACZNEGO !