Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z serii "domowe, zimowe przetwory". Tym razem będą to ogórki konserwowe w delikatnej octowej zalewie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 346
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 582
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 41
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 346
Składniki
Wodę i ocet wlać do dużego garnka. Dodać sól i cukier. Zalewę zagotować i wystudzić.
Do litrowych słoików wkładać: - koper - 2 ziarna ziela angielskiego - ok. 5 cm kawałki obranego ze skórki chrzanu - 1 ząbek czosnku - 5 ziaren gorczycy - 3 plastry marchewki Na końcu ułożyć ogórki.
Całość zalewać wystudzoną zalewą. Osuszyć brzegi słoików przed zakręceniem. Tak przygotowane ogórki należy pasteryzować 15 min od momentu zagotowania się wody. Bon apetit :)