Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane są faszerowane pomidory, papryki, cukinia. A może nafaszerować też ogórka? Pyszny przepis na ciekawe danie, które w dodatku pięknie wygląda na talerzu.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 56
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13481
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 56
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13481
Składniki
Ryz ugotować w osolonej wodzie. W czasie gdy ryz się gotuje przygotować sos i warzywa do sosu. Na rozgrzanym maśle zeszklić polowe cebuli, dodać tymianek, chwile posmażyć i zalać śmietanka, doprawić sola i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje zestawić z ognia i dodać natkę pietruszki.
Ogórki obrać, przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min. Warzywa pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić polowe posiekanej cebuli, dodać warzywa, chwile smażyć, doprawić sola, pieprzem.
Połączyć z gorącym ryżem i nadziewać ogórki. Podawać z przygotowanym sosem ziołowym.