Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieprzyzwoicie czekoladowe, nieprzyzwoicie smaczne! Proste w wykonaniu i bezdyskusyjnie uzależniające. ★ Brownies ★ proszę Państwa się kłania :D
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temp 160 C. Formę do pieczenia natłuszczamy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Do rondelka wkładamy połamaną na kwałaki czekoladę, dodajemy pokrojone w kostkę masło i podgrzewamy ciągle mieszając do czasu aż składniki się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy w miesce na puszystą masę. Pod koniec dodajemy po łyżce cukru, wciąż ubijając, aż masa stanie się gęsta i błyszcząca. Do masy jajecznej dodajemy ostudzoną czekoladę, przesiewamy do niej mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy orzechy i całość mieszamy. Masę przekładamy do formy i wyrównujemy spodem łyżki.
Pieczemy 40 minut lub do momentu aż powierzchnia ciasta zacznie pękać. Ważne żeby brownies nie było za suche - powinno być wilgotne. Ciasto zostawiamy do ostygnięcia w formie, następnie kroimy je w kostkę.