Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1045
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1045
Składniki
W garnku, w którym chcemy przygotować zupę smażymy przez chwilkę mąkę na maśle cały czas mieszając. Dodajemy 4 czubate łyżki startego żółtego sera (startego na najmniejszych oczkach) i mieszamy aż masa stanie się jednolita. Zasmażkę rozprowadzamy śmietaną, zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Żółtka roztrzepujemy z 2 łyżkami przegotowanej chłodnej wody, dodajemy do zasmażki energicznie mieszając. Następnie bardzo powoli wlewamy gorący rosół cały czas mieszając do całkowitego połączenia składników. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę podajemy posypaną startym serem i natką pietruszki, z dodatkiem cienkiego makaronu.