Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki ze zdrowym szpinakiem i fetą. Dla potrzebujących żelaza, a znudzonych zieloną papką na talerzu. Świetna odmiana. Polecam!
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 50
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 144
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 120
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 229
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 50
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 144
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 120
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 229
Składniki
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników.
Sos: posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Przypraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i cukrem. Na ostrym ogniu gotuj 5 min. Przypraw tabasco.
Nadzienie: na łyżce oleju podsmaż orzeszki piniowe oraz drugi roztarty ząbek czosnku, dodaj szpinak. Smaż 1 min. Dołóż pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przypraw.
Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwijaj je w rulony. Polej gorącym sosem.