Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1029
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 44
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 115
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 72
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1029
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 44
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 115
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 72
Składniki
Usmażyłam naleśniki, czyli: mąka, jajko, mleko, ciut oleju. Na patelnie wlałam oliwę i kiedy była gorąca wrzuciłam posiekaną cebulę. Po ok. 3 minutach dodałam mrożony szpinak, sól i dusiłam pod przykryciem, aż szpiank się rozmroził. W międzyczasie na parze ugotowałam brokuła, rozgniotłam do puree i dodałam do szpianku. Na koniec dodałam wyciśnięty czosnek i śmietanę i podusiłam minutkę. Sos: na patelnię włożyłam 3 łyżki masła i kiedy się rozpuściło, wsypałam 3 łyżki mąki i wymieszałam. Nadal mieszając powoli dolewałam mleko. Mleka dodajemy tyle, aż uzyskamy konsystencję sosu. Na koniec dodałam kostkę serka topionego. Na naleśnika nakładałam plasterek sera żółtego, gorący farsz szpinakowo-brokułowy, zwijałam w trójkąt i polałam gorącym sosem.