Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące naleśniki na obiad lub na imprezkę...
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Do mleka dodajemy jajka, sól, kurkumę, mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Dolewamy wodę i mieszamy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany (jeżeli ciasto jest zbyt wodniste to dodajemy mąkę, a jeżeli zbyt gęste to dolewamy wodę). Smażymy naleśniki.
Na patelnię wlewamy olej (1/4 szkl) i wsypujemy por pokrojony w pół krążki. Mieszamy, aby por się nie przypalił tylko zeszklił. Następnie dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę i dalej mieszamy. Po 10 min. dodajemy ser, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Gorący farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy jak krokiety. Podajemy od razu lub opiekamy na patelni, wtedy są chrupiące. Smacznego ;)