Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne smaczne i tanie danie.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ciasto naleśnikowe: Wymieszaj: 3szklanki mąki, 1 szklankę mleka, 1szklankę wody, 2sztuki jajek i szczyptę soli. Z tak przygotowanego ciasta smaż naleśniki na patelni.
Farsz. Ugotuj 6jajek na twardo. Pokrój cebulę w kostkę i smaż na maśle aż będzie złota.Dodaj pokrojone w kostkę i umyte pieczarki. Wszystko duś pod przykryciem aż będzie miękkie. Odstaw do ostygnięcia. Wymieszaj ugotowane jajka oraz cebulę i pieczarki.Dodaj 1łyżeczkę curry, 1 łyżeczkę papryki (ostrej lub słodkiej) i 2 łyżki majonezu oraz szczyptę soli i pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz otrzymać mus możesz je zblendować nie jest to jednak konieczne.
Nakładaj farsz do każdego z wcześniej przygotowanych naleśników. Jeśli chcesz by były chrupiące przed podaniem obtocz w surowym jajku,następnie w bułce tartej i smaż na maśle aż będą złote. Smacznego :))