Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Masło, cukier, kakao i mleko włożyć do naczynia, mieszać na malutkim ogniu aż powstanie jednolita masa.
Do masy dodajemy żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ubitą sztywną pianę z białek-wszystko razem mieszamy.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blachy lub tak jak ja wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st.C i i piec 30-40 min Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową. Smacznego łakomczuchy :)