Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podaje ten dość znany przepis, bo czasem zapominamy o pewnych ciastach, a szkoda bo jest bardzo smaczne i do tego zawsze się udaje
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
1. z margaryny, 1 1/2 szkl cukru, kakao i 5 łyżek wody ugotować polewę, odlać 1/2 szklanki, resztę wystudzić, 2. do wystudzonej masy wbić żółtka, wymieszać, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier waniliowy oraz ubitą na sztywno pianę, 3. jajka przeznaczone do sera rozbić, oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce ser (może być z wiaderka, albo zwykły, przemielony 2x), ucierać dodać budyń i cukier waniliowy, 4. na blachę wylać ciasto, układać na nim kupkami ser, 5. piec ok 40-50 min w 180 st, 6. odlaną polewę rozgrzać, polać nią wystudzone ciasto, można posypać wiórkami kokosowymi smacznego