Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i przepyszny sposób na niedzielne śniadanie. U mnie zawsze królują jajka sadzone, na miękko, jajecznica. Któregoś ranka pomyślałam – dlaczego by nie spróbować czegoś niestandardowego. Warto było, bo danie jest wspaniałe.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 227
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 542
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 227
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 542
Składniki
Pieczarki, cebulę, kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni - doprawiamy do smaku. Przekładamy do 2 foremek do zapiekania wysmarowanych masłem.
Na farsz ucieramy ser żółty. W osobnej miseczce mieszamy jajka, proszek do pieczenia, mleko, sól, pieprz i odrobinę oleju. Zalewamy pieczarki, kiełbasę i cebulę w foremkach masą z jajek i pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Podajemy z podsmażonym na patelni chlebkiem.