Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne, kruchutkie znikają w mgnieniu oka .
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 516
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14545
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 516
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14545
Składniki
Z mleka ,drożdży i cukru przygotować zaczyn.Mąkę przesiać dodać jajko i pokrojoną margarynę .Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na 1godz.
Odkroić część ciasta i rozwałkować na koło podzielić na trójkąty .Nakładać marmoladę na najdłuższy brzeg zwinąć .
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C bez termoobiegu piec około 10-12 minut. Ja piekę na oko wyciągam gdy się zarumienią .Smacznego :)