Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Kapustę oczyścić,oberwać najbardziej odchodzące liście(ja te liście wykorzystuję np na zupę) i pokroić w ósemki (przecinać tak,by każde cięcie przechodziło przez głąb,wtedy ćwiartki się nie rozlecą).Następnie kapustę zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i podgotować na małym ogniu ok 4-5 min aż troszkę zmięknie ale pozostanie chrupiąca.Odsączyć. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mąkę stale mieszając.Dodać tyle mleka by ciasto miało konsystencję śmietany.Kawałki kapusty oprószyć solą,pieprzem,obtaczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.Zrumienić i podawać na gorąco.Smacznego.