Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy zna śląską modrą kapustę ale moja w trochę innym wydaniu:)
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 216
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 456
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 418
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 216
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 456
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 418
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 103
Składniki
Kapustę poszatkować,jabłka obrać pokroić w ósemki,cebule posiekać w kosteczkę.Rozgrzać masło na patelni i posmażyć cebulę dodać jabłka i kapustę.Dodać laskę cynamonu(można dodać 1 łyżeczkę sypkiego cynamonu)wlać szklankę soku jabłkowego.Doprawić solą do smaku.Gotować na małym ogniu aż kapusta zmięknie.Dodać na koniec ocet balsamiczny i powidła śliwkowe dodać trochę pieprzu i ewentualnie jeszcze soli i trochę cukru.Kapusta smakuje lepiej po ok1-2 godz aż smaki się przegryzą.Najlepiej w towarzystwie klusek i rolady śląskiej:) Smacznego:P