Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6815
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 83
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 323
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6815
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 83
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 323
Składniki
Kalafiora gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Dokładnie osączamy, rozgniatamy widelcem ( ale nie na gładką masę! ) Dodajemy starty żółty ser i posiekaną natkę pietruszki. Wbijamy jajka. Wsypujemy tyle tartej bułki, aby powstała dająca się formować masa. Doprawiamy do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy masę.
Formujemy nieduże kotlety.Panierujemy je w jajku i płatkach migdałowych, dociskając panierkę do powierzchni kotletów. Układamy w naczyniu żaroodpornym ( wysmarowanym masłem ).Zapiekamy ok.30 min. w temp. ok.200C.Podajemy z ulubionymi sosami!Smacznego!