Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe, orzeźwiające śniadanie :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 93
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 52
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 253
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5409
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 93
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 52
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 253
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5409
Składniki
Mleko (1 szkl.) wlać do garnka, osolić, wsypać płatki, zagotować i gotować na malutkim ogniu ok. 4 min. Wsypywać kaszkę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki. Lekko przestudzić, dodać miód, wymieszać. Miętę opłukać, porwać na kawałki i zmiksować blenderem z 2 łyżkami mleka. Dodać do owsianki i wymieszać. Owsiankę wyłożyć do miseczki, na wierzch wyłożyć nektarynkę pokrojoną w kostkę. Jeść ciepłą lub tak jak ja zimną na drugie śniadanie w pracy. Smacznego :-)