Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpanskie mango z miodowym kurczakiem i rozmarynem. Wysmienite sródziemnomorskie danie, bardzo smaczne, szybkie i latwe.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1202
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Piekarnik nagrzac do 180° C, kurczaka podzielic na 8 czesci. Zmieszac sól z pieprzem i 3 lyzkami oliwy. Do plaskiej foremki wlozyc galazki rozmarynu i kurczaka. Piec ok. 50 min. smarujac kurczaka od czasu do czasu oliwa. W miedzyczasie obrac i pokroic mango. Po wyjeciu kurczaka z piekarnika, posmarowac go miodem i wlozyc do formy kawalki mango. Piec jeszcze 5 minut, nie dluzej, gdyz miód latwo sie przypala. Podawac np. ze swieza bagietka i salata.