Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska wegetariańska lub nie. Specjalnie na rodzinne wieczory i na wizyty :)
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88277
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88277
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Składniki
1. Przesiej drożdże. Później wymieszaj je z wodą, oliwą z oliwek, solą i mąką. 2. Sklej ze sobą wymieszane składniki a później przykryj miskę z nimi ścierką i odstaw na 45 min. 3. Ustaw piekarnik na 225°. 4. Wymieszaj ze sobą w innej misce łyżeczkę oregano, łyżkę oliwy z oliwek, szczyptę soli i cukru. 5. Po 45 minutach odkryj miskę z ciastem i połóż je na szafce. Zwałkuj je i wytnij szklanką mniej więcej 20 kółek. 6. Nalej na każde kółko przecier pomidorowy wymieszany z solą, oregano i cukrem, posyp mozzarellą i bazylią. Jak chcesz możesz położyć na nie swoje własne składniki np. oliwki, salami itp. 7. Rozłóż pizze na blaszce i włóż je do piekarnika na 10 minut. Smacznego!