Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty bakłażan zapiekany z aromatycznym pomidorowym sosem i serem... Przepyszna przekąska, ale dość pikantna - najlepiej smakuje z bagietką. Proporcje na ok 15 medalionów.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 166
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 319
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 542
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 892
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 166
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 319
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 542
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 892
Składniki
Bakłażany umyć i pokroić na grube plastry (1 - 1,5 cm). Posypać solą i odstawić, po 15 minutach odlać soki, które puszczą.
Z papryczek wydrążyć nasionka i drobno pokroić. Cebulę i czosnek pokroić i dodać do pomidorów aby się zagotowały. Można dodać trochę koncentratu, ale wtedy też cukru żeby sos nie był kwaśny. Doprawić imbirem, solą i oregano.
Na każdym plasterku bakłażana ułożyć plasterek żółtego sera, sos i mozarellę. Posypać pietruszką. Piec w 180-190 stopniach ok 15 minut.