Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i kolorowy mazurek na Wielkanoc.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 799
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4510
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 799
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4510
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, kakao i wodę. Dokładnie wyrobić, po czym przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i uformować foremką lub nożem kształt owalny, po czym posmarować dżemem. Wykonanie kremu cytrynowego: Śmietanę wymieszać z cukrem, podgrzewać doprowadzając do wrzenia i stale mieszając gotować 11 minut. Odstawić, dodać startą skórkę z cytryny i sok. Następnie ucierać i gdy zacznie gęstnieć wylać na placek. Udekorować według własnego pomysłu i wstawić do lodówki.