Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu i uwielbiane przez wszystkich klasyczne maślane ciasteczka a jednak troszkę inne składniki :)
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 346
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 346
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej kroimy w kostki, dodajemy oba cukry i ucieramy na puszystą masę.
Dodajemy przesiane obie mąki i mieszamy a następnie wyrabiamy ciasto rękoma na stolnicy, podsypując mąką.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni.