Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche bułeczki z dodatkiem mąki kukurydzianej. Są inne niż zwykłe pszenne, ale równie smaczne :)
Prosty przepis na tradycyjną polską zupę z zielonych ogórków. Tylko kilka skł...
Odsłon: 44
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 818
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 124
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4228
Prosty przepis na tradycyjną polską zupę z zielonych ogórków. Tylko kilka skł...
Odsłon: 44
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 818
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 124
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4228
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w łyżce ciepłego mleka. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Do mąki dodajemy sól, jedno roztrzepane jajko, rozpuszczone drożdże i mleko i zagniatamy na jednolite ciasto. Gotowe dzielimy na 8-10 równych części i formujemy okrągłe bułeczki, układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem i makiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Smacznego :)