Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 132
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 132
Składniki
1. Owoce myjemy, obieramy ze skórki i miksujemy w malakserze na gładką papkę (SKÓRKI ZOSTAWIAMY). 2. Wybieramy kilka kawałków ładniejszej skórki (3-5) dodajemy do reszty i miksujemy ponownie. 2. Dodajemy cukru i mieszamy. 3. Przesmażamy przez 30-45 minut (stale mieszając) do uzyskania w miarę gęstej konsystencji (ja przesmażam do zagotowania się na najwyższym stopniu 9/9 po czym zmniejszam poniżej połowy 4/9 stopni grzania - płyta indukcyjna). 4. Odstawiamy do ostygnięcia (ale nie całkiem) i wkładamy do słoiczków.
Nadaje się na kanapki i do ciast. W zależności od upodobań możemy zmienić owoce np. na mandarynki, grejfruty, limonki, cytrynę w dowolnie wybranych przez siebie proporcjach. SMACZNEGO :)