Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki wyszły przepyszne wilgotne, puszyste
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1022
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2623
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1826
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 221
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 142
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1022
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2623
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1826
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 221
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 142
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 170st C z termoobiegiem. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej mieszamy dokładnie śmietanę, olej jajka; dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją rozdrabniałam w blenderze).
Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy, tylko do wstępnego połączenia. Nakładamy ciasto do przygotowanych papilotek i pieczemy przez 20-25 min, aż będą ładnie wyrośnięte i złotawe na wierzchu.
Kiedy muffinki się pieką robimy krem w misce dokładnie łączymy serek kremówką, cukrem i ziarenkami wanilii. Muffinki dekorujemy kremem...