Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 75
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 75
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 245
Składniki
Opieńki oczyścić i wypłukać.Gotować w lekko posolonej wodzie 40min Odcedzić.. Zagotować zalewę doprawić do smaku,dodać ziele i liście,wrzucić odcedzone grzyby i pogotować 10min. Gorące grzybki wraz z zalewą nakładać do suchych słoiczków,zakręcić i obrócić do góry dnem do wystudzenia. Nie trzeba pasteryzować ,lata tak robię i nigdy nie były zepsute:) Smacznego życzę!