Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2994
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1402
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2994
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1402
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Najpierw ucieramy żółtka z cukrem i 2 łyżkami śmietany na jednolitą masę, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy dalej do uzyskania jednolitej konsystencji.
Biszkopty układamy na talerzyku i polewamy schłodzoną kawą.
Ubijamy śmietanę. Dodajemy ją do masy i miksujemy mikserem na wolnych obrotach.
W pucharkach układamy warstwowo naprzemian kawałki biszkoptów, warstwę kremowej masy i maliny.
Na wierzchu układamy porcję kremu i posypujemy kakao. Schładzamy w lodówce ok.1.5 godziny. Smacznego!