Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 157
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 574
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 109
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 128
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 157
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 574
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 109
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 128
Składniki
Margarynę lub masło (może być pół na pół) utrzeć z 3/4 szklanki cukru i żołtkami. Ucierając dodać po łyżce maku, kaszy mannej połączonej z proszkiem do pieczenia, starte na tarce o grubych oczkach jakbłka. Białka ubić, dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy i piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Sporządzenie polewy: Kakao, połamaną czekoladę, masło 3 łyżki, cukier 3 łyżki, śmietanę dać do rondla i podrzewać do całkowitego połączenia składników. Ciepła polewą polać ciasto. Udekorować tworząc skośne pasy wykorzystując kokos i orzechy włoskie. Ciasto można przekroić i posmarować kremem czekoladowym lub innym wg uznania.