Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki do zrobienia i bardzo smaczny makowiec
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 263
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 786
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 122
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 263
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 786
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 122
Składniki
ciasto: jajka ubić z cukrem następnie dodać miękką margarynę, olej i pozostałe składniki. Ciasto dobrze wymieszać mikserem będzie dość gęste ale takie właśnie ma być.
masa makowa: masę makową wyjąć z puszki dodać, bakalie i ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać.
ciasto wylać na dużą blachę (25x36cm) na wierzch wyłożyć masę makową. Ja dodatkowo po wyłożeniu masy przemieszałam widelcem żeby były esey floresy ale nie jest to konieczne. Piec około 50-60 min w 160 st.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem bądź polać lukrem